produse / programe / rezultate
wellness

 

FII IN FORMA

Singura modalitate prin care lucrurile se pot schimba in viata ta este sa te schimbi tu insuti.                 

traieste in stil wellness                               

Rezultate
despre noi

 

DESPRE NOI

Infiintata in 1980 in Los Angeles, California, Compania Herbalife detine, de 27 de ani, locul de lider mondial in controlul greutatii si al nutritiei sanatoase.

mai multe detalii

Play movie
curs valutar

  curs valutar oferit de: curs valutar

Anemia si dieta sanatoasa Herbalife

Anemia poate fi definita ca o scadere a capacitatii sangelui de a transporta oxigen, cauzata de o concentratie mica a hemoglobinei. Celulele din corpul uman au nevoie de oxigen pentru a utiliza in totalitate combustibilii.

Oxigenul este transportat de la plamani la tesuturi prin organism cu ajutorul globulelor rosii. Oxigenul se fixeaza pe hemoglobina, o molecula caracteristica oricarei globule rosii. Cand cantitatea de hemoglobina functionala este redusa, atunci se poate spune ca apare anemia.

Cea mai frecventa cauza a anemiei este lipsa de fier, provocata la randul ei de o pierdere cronica de sange, fie prin menstruatie, fie printr-o hemoragie digestiva (cauzata de ulcer peptic, gastrita, hemoroizi, etc.) Cresterea necesitatii de fier in timpul sarcinii sau in perioadele de crestere rapida la copii si adolescenti pot fi alte cauze ale anemiei.

Simptomele anemiei feriprive (prin lipsa de fier) sunt:

  • oboseala
  • slabiciune
  • dificultati respiratorii si uneori accelerarea batailor inimii

Tratamentul anemiei feriprive - lipsa de fier - consta in identificarea cauzei si tratarea ei, daca acest lucru este posibil si in adoptarea unei diete echilibrate, alaturi de administrarea suplimentelor de fier.

Regulile unei diete bogate in fier

Cele mai bune surse de fier, care sunt usor de asimilat de organism sunt: ficatul si rinichii, pestele, ouale (in special galbenusul) si branza. La asimilarea fierului contribuie vitamina C, care se gaseste in fructe.

Acidul folic contribuie la prevenirea anemiei si se gaseste in special in legumele cu frunze verzi.

Suplimentele de fier joaca un rol important in tratamentul anemiei. O doza zilnica de 300 mg poate fi eficienta in prevenirea deficientei de fier. Suplimentele trebuie luate intre mese, deoarece fierul este mai usor asimilat pe stomacul gol.

Anemia nu se poate vindeca peste noapte. Tratamentul cu fier trebuie continuat timp de 4 -6 luni pentru a obtine rezultate favorabile.

Adoptarea unei diete potrivite se va face cu consultarea unui adviser de nutritie.

Herbalife International recomanda cu caldura colaboratorii sai, ca si consultanti de nutritie Herbalife, ce se perfectioneaza permanent in cadrul diverselor training-uri profesionale nationale si internationale organizate de Companie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact


Consultant de nutritie
Simona MORAR

Links | SANATHON | Termeni si conditii
Inspiratie pentru casa si gradina ta! ClickLink.ro Catalog WEB Director Web Romania - LinkWeb.ro - Adauga si site-ul tau
SEO Romania Adauga.eu- Promovare site, Director web, Publicitate Online Link Rapid - Adauga site - director web gratuit Submit Your Site SmartNetBook.ro Myindex.ro Director Web
Cel mai cuprinzator director romanesc Portal Looker.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Search Engine Submission - AddMe
eXTReMe Tracker