produse / programe / rezultate
wellness

 

FII IN FORMA

Singura modalitate prin care lucrurile se pot schimba in viata ta este sa te schimbi tu insuti.                 

traieste in stil wellness                               

Rezultate
despre noi

 

DESPRE NOI

Infiintata in 1980 in Los Angeles, California, Compania Herbalife detine, de 27 de ani, locul de lider mondial in controlul greutatii si al nutritiei sanatoase.

mai multe detalii

Play movie
curs valutar

  curs valutar oferit de: curs valutar

Ulcerul

Sfaturile de mai jos sunt utile in reducerea hipersecretiei acide si vindecarea leziunilor gastrice:

  • alcoolul si tutunul sunt interzise
  • evitati mesele abundente (unii medici recomanda fragmentarea ratiei alimentare in trei mese reduse cantitativ si trei gustari pe zi)
  • luati masa pe cat posibil la ore fixe
  • mancati incet, avand grija sa mestecati bine
  • retineti alimentele care v-au provocat neplaceri in trecut si evitati-le
  • stati jos in timp ce mancati si odihniti-va o ora dupa masa de pranz
  • nu mancati cu mai putin de 3 ore inainte de culcare. Gustarile luate prea tarziu pot determina secretii gastrice in timpul noptii.
  • evitati alimentele si bauturile care contin cafeina (cafea, ceai, cola) –acestea pot creste secretia gastrica
  • evitati citricele, rosiile si ciocolata – daca aceste alimente va provoaca discomfort
  • includeti o sursa de proteine (lapte, carne, oua, branza) la fiecare masa sau gustare

Mult timp, regimul bazat pe consumul de lapte a fost recomandat bolnavilor de ulcer. Studiile recente arata insa ca laptele nu are drept efect neutralizarea aciditatii ci, din contra, are tendinta de a mari producerea de sucuri gastrice. Totusi, la unele persoane laptele pare sa aiba un efect calmant. Daca acesta este si cazul dvs., nu este nevoie sa renuntati la consumul de lapte, atat timp cat acesta face parte dintr-un regim echilibrat, care include toate grupele de alimente.

S-a considerat ca fragmentarea alimentatiei in 5 -6 mese zilnice este benefica pentru bolnavii de ulcer. In prezent, se crede ca acest comportament ar avea drept efect stimularea producerii de acizi gastrici. Prin urmare, se recomanda trei mese echilibrate pe zi si adaugarea a 2 gustari, daca acest lucru are drept efect reducerea durerii.

De asemenea, condimentele, care sunt de obicei interzise bolnavilor de ulcer, nu ar trebui excluse decat daca nu sunt tolerate. In plus, se pare ca ulcerul este mai frecvent la persoanele al caror regim este sarac in fibre alimentare. Nu se cunoaste inca efectul curativ al fibrelor asupra ulcerelor deja instalate, dar se pare ca persoanele care consuma multe fibre au mai putine riscuri de aparitie a bolii. Atunci cand simptomele ulcerului gastro-duodenal se fac simtite, este totusi de preferat sa se evite anumite alimente care pot accentua durerea.

Alimente recomandate la ulcer

Intr-o prima perioada, este de preferat sa se consuma paine din faina alba si cereale rafinate. Toate produsele lactate pot fi consumate, cu exceptia branzeturilor fermentate sau sarate. Carnea, de preferinta de pasare, fara grasime, poate fi fiarta, fripta sau facuta pe gratar. Toate speciile de peste pot fi consumate, fie in stare proaspata, fie conservate in apa. Se recomanda consumarea de fructe coapte sau fierte. Bananele au un rol benefic deosebit, deoarece contin fosfolipide si contribuie la protejarea mucoasei gastrice. Sucurile trebuie diluate sau consumate dupa masa, iar legumele trebuie sa fie fierte foarte bine .

Atunci cand simptomele dispar, iar bolnavii de ulcer vor putea sa introduca mai multe fibre in alimentatia lor, dar acest lucru trebuie sa se realizeze treptat, pentru a lasa timp organismului sa se adapteze. In afara perioadelor in care ulcerul isi manifesta prezenta, un regim echilibrat, care sa contina toate grupele alimentare este in prezent recomandat pentru bolnavii de ulcer. Singurele alimentele nerecomandate sunt cele care nu sunt tolerate si provoaca o senzatie de discomfort.

Alimente nerecomandate la ulcer

Urmatoarele bauturi trebuie sa fie evitate: cafea (inclusiv cea decofeinizata), ceai, alcool, ciocolata si cola. Laptele trebuie consumat in mod normal si nu in exces, decat in cazul in care reduce durerea. Toate alimentele care stagneaza in stomac si care cresc producerea de sucuri gastrice trebuie de asemenea evitate pana la disparitia simptomelor.

Alimentele bogate in grasimi: prajelile, carnea rumenita in unt sau margarina, sosurile grase si ouale prajite trebuie excluse din regimul alimentar. La fel si pestele marinat sau afumat, mezelurile si condimentele – mustar, maioneza, ketchup, otet, piper, hrean, ardei iute.

Consumul de fructe proaspete, cu coaja, de nuci si de fructe uscate (stafide, curmale, smochine, caise) trebuie sa fie moderat. Se recomanda evitarea legumelor care provoaca in general discomfort abdominal – brocoli, varza, varza de Bruxelles, castravete, porumb, ceapa, praz, nap, ridichi, gulii, sfecla, conopida, fasole uscata, mazare uscata, linte, vinete, rosii.

 

 

Contact


Consultant de nutritie
Simona MORAR

Links | SANATHON | Termeni si conditii
Inspiratie pentru casa si gradina ta! ClickLink.ro Catalog WEB Director Web Romania - LinkWeb.ro - Adauga si site-ul tau
SEO Romania Adauga.eu- Promovare site, Director web, Publicitate Online Link Rapid - Adauga site - director web gratuit Submit Your Site SmartNetBook.ro Myindex.ro Director Web
Cel mai cuprinzator director romanesc Portal Looker.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Search Engine Submission - AddMe
eXTReMe Tracker