produse / programe / rezultate
wellness

 

FII IN FORMA

Singura modalitate prin care lucrurile se pot schimba in viata ta este sa te schimbi tu insuti.                 

traieste in stil wellness                               

Rezultate
despre noi

 

DESPRE NOI

Infiintata in 1980 in Los Angeles, California, Compania Herbalife detine, de 27 de ani, locul de lider mondial in controlul greutatii si al nutritiei sanatoase.

mai multe detalii

Play movie
curs valutar

  curs valutar oferit de: curs valutar


Alcoolul si sanatatea

Denumirea generala de alcool se refera la ingredientul toxic aflat in: bere, vin, lichior, coniac etc. Alcoolul este produs printr-un proces natural numit fermentatie.

Organismul metabolizeaza foarte repede alcoolul. Spre deosebire de mancare, alcoolul nu necesita digerare si este imediat absorbit. Acesta se "bucura" de un tratament preferential - este absorbit inaintea majoritatii substantelor. Aproximativ 20% este absorbit direct de peretii stomacului si poate ajunge la creier in mai putin de 1 minut. Odata ajuns in stomac, alcoolul este procesat cu ajutorul unor enzime.

Drumul alcoolului prin organism

Acest proces reduce cantitatea de alcool care ajunge in sange cu aproximativ 20%. Femeile produc o cantitate mai mica de enzime decat barbatii - aceasta poate fi explicatia pentru care femeile reactioneaza diferit decat barbatii la aceeasi cantitate de alcool. 10% din cantitatea de alcool ingerata se elimina prin urina si respiratie.

Efecte dramatice ale alcoolului asupra organismului

Alcoolul in cantitati mici este acceptat de catre ficat. Daca o persoana obisnuieste sa bea peste masura, ficatul sau este afectat si structura sa celulara distrusa. Astfel, celulele ficatului nu isi vor putea indeplini sarcinile normale si vor deveni ineficiente. Cu ajutorul unei diete echilibrate, celulele ficatului isi pot reveni, regenerandu-se. Cea mai grava faza in care se poate afla ficatul este ciroza, ea fiind rareori reversibila.

Alcoolul si malnutritia

Cei care beau alcool cu moderatie, se constata ca au pofta de mancare. Alcoolicii insa, in general, sufera de lipsa de apetit. Alcoolul da stari euforice ce exclud apetitul culinar si astfel, sufera de malnutritie. Asemanator zaharului, alcoolul nu contine substante nutritive, iar in cazurile cronice afecteaza metabolismul.

Efectele consumului de alcool

  • Creste riscul cancerului de ficat, stomac, pancreas, gura, laringe si esofag
  • Afecteaza buna dezvoltare a fatului
  • Ridica tensiunea arteriala si creste riscul unui infarct
  • Ridica nivelul glucozei in sange
  • Creste riscul cirozei si hepatitei
  • Scade nivelul energetic

Recomandarea noastra ferma, ca si consultanti de nutritie este renuntarea la consumul de alcool.

 

 

Contact


Consultant de nutritie
Simona MORAR

Links | SANATHON | Termeni si conditii
Inspiratie pentru casa si gradina ta! ClickLink.ro Catalog WEB Director Web Romania - LinkWeb.ro - Adauga si site-ul tau
SEO Romania Adauga.eu- Promovare site, Director web, Publicitate Online Link Rapid - Adauga site - director web gratuit Submit Your Site SmartNetBook.ro Myindex.ro Director Web
Cel mai cuprinzator director romanesc Portal Looker.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Search Engine Submission - AddMe
eXTReMe Tracker