produse / programe / rezultate
wellness

 

FII IN FORMA

Singura modalitate prin care lucrurile se pot schimba in viata ta este sa te schimbi tu insuti.                 

traieste in stil wellness                               

Rezultate
despre noi

 

DESPRE NOI

Infiintata in 1980 in Los Angeles, California, Compania Herbalife detine, de 27 de ani, locul de lider mondial in controlul greutatii si al nutritiei sanatoase.

mai multe detalii

Play movie
curs valutar

  curs valutar oferit de: curs valutar


Potasiul si Herbalife

Potasiul este prezent in celulele corpului, avand un rol esential in echilibrul acido-bazic al organismului si in reglarea activitatii muschilor si nervilor.

Potasiul face parte din familia electrolitilor, contribuind la schimburile de lichide dintre celule si tesuturi si influentand presiunea sangvina. Acest mineral controleaza formarea si stocarea glicogenului, de care depinde functionarea muschilor.

Potasiul joaca un rol important in functionarea muschilor, inimii si nervilor. El previne pierderea calciului prin urina. Fara potasiu, plamanii nu ar putea elimina dioxidul de carbon, iar rinichii nu si-ar putea indeplini functia de excretie. Potasiul este responsabil si de mentinerea echilibrului apei in organism, aceasta fiind cauza pentru care lipsa de potasiu are drept simptome o sete excesiva si incapacitatea de urinare.

Furnizarea cantitatilor necesare de potasiu pe tot parcursul vietii este o conditie pentru mentinerea densitatii osoase, iar in absenta acestora apare boala numita osteoporoza.

Potasiul din alimentatie este absorbit cu usurinta la nivelul intestinului subtire. Aproximativ 160 mg de potasiu este pierdut zilnic din organism, prin eliminarea renala, care este reglata de hormoni ca aldosteronul.

Necesarul de potasiu

Doza minima necesara pentru adulti este de 200 mg potasiu pe zi. In general, necesarul de potasiu este acoperit doar prin consumul de suc de portocale, cartofi si banane.

Surse de potasiu

Potasiul se gaseste in special in fructe (banane, portocale, grapefruit, kiwi, suc de portocale, curmale, prune, avocado, caise). Alte surse de potasiu sunt legumele (cartofi, rosii), carnea, pestele, cerealele integrale si produsele lactate. In general, necesarul de potasiu este acoperit doar prin consumul de suc de portocale, cartofi si banane.

Potasiul este un mineral hidrosolubil, ceea ce inseamna ca excesul este eliminat din corp prin urina, astfel incat pericolul de intoxicatie este redus.

Continutul de potasiu (in mg pentru o portie)

Fasole boabe

690

Faina

486

Banana

451

Spanac

419

Cartofi

319

Carne de vita

355

Suc de portocale

249

Nivelul scazut de potasiu. Lipsa de potasiu

Hipokaliemia, sau nivelul scazut de potasiu in serul sangvin, poate avea drept cauze malnutritia sau diareea si voma. Dar cauza cea mai frecventa a hipokaliemiei este eliminarea renala, datorata unor diuretice, care duc la pierderea excesiva a potasiului din organism. Foarte rar, scaderea nivelului de potasiu(popular: lipsa de potasiu ) este cauzata de aporturile alimentare insuficiente.

Hipokaliemia poate duce la tulburari ale ritmului cardiac (aritmie). Retentia de apa, pierderea apetitului, oboseala, insomnia, greata, circulatia sangvina deficitara, otalgia (durerea de urechi), cefaleea, hipertensiunea arteriala, durerea abdominala, afectarea muschilor si nervilor, setea excesiva si o stare generala de slabiciune – toate acestea sunt simptome ale scaderii nivelului de potasiu din serul sangvin.

Nivelul ridicat de potasiu

Hiperkaliemia, sau nivelul ridicat de potasiu in serul sangvin, este rezultatul unei insuficiente renale, avand drept cauza un nivel scazut de aldosteron.

Simptomele hiperkaliemiei includ scaderea ritmului cardiac, confuzie mentala, tulburari respiratorii si amorteala la nivelul extremitatilor.

Hiperkaliemia severa duce la paralizia muschilor scheletici.

Informeaza-te si vei fi mult mai castigat!

 

 

Inspiratie pentru casa si gradina ta! ClickLink.ro Catalog WEB Director Web Romania - LinkWeb.ro - Adauga si site-ul tau
SEO Romania Adauga.eu- Promovare site, Director web, Publicitate Online Link Rapid - Adauga site - director web gratuit Submit Your Site SmartNetBook.ro Myindex.ro Director Web
Cel mai cuprinzator director romanesc Portal Looker.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Search Engine Submission - AddMe
eXTReMe Tracker
Inspiratie pentru casa si gradina ta! ClickLink.ro Catalog WEB Director Web Romania - LinkWeb.ro - Adauga si site-ul tau
SEO Romania Adauga.eu- Promovare site, Director web, Publicitate Online Link Rapid - Adauga site - director web gratuit Submit Your Site SmartNetBook.ro Myindex.ro Director Web
Cel mai cuprinzator director romanesc Portal Looker.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Search Engine Submission - AddMe
eXTReMe Tracker